30 Nisan 2012 Pazartesi

KUZİŞİN ÇORBASI


BUGÜNKÜ MENÜMÜZ

  • buğdaylı yayla çorba
  • taze fasulye
  • sebzeli bulgur pilavı
Çorbanın tarifi:

MALZEMELER:

  • buğday
  • un 
  • yumurta sarısı
  • yoğurt
  • nane
  • dilenirse mısır
Öncelikle eğer benim gibi buzdolabında haşlanmış buğdayınız yoksa ;) küçük bir kase buğdayı bir gün öncesinden ıslatıp haşlamanız gerekiyor.
Yumurta sarısı, 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.yoğurtlu karışım çorbaya yavaş yavaş eklenir.
Üzerine kuru nane  yağ kızdırılarak gezdirilir.

Afiyetler olsun sevgiler...

2 yorum: