12 Haziran 2012 Salı

Gitmek

Bir cocuğa gitmeyi nasil anlatabilirsiniz; gitmeyi, taşınmayı, arkadaslarından ayrılmayı.... Ben anlatamayacağım şimdiden onu bu strese sokamayacagim heralde.... Esimin ısı nedeniyle yaklaşık 20 aydır yaşadığımız yerden ünye'den ayrılıyoruz bu ay sonu ...aslında yine cok sevdiğim öğrencilik hayatımın geçtiği Bursa'ya gidiyoruz ama bunu Nil'e anlatmam su an için imkansız arkadaşlarını okulunu o kadar seviyorki :( sadece ona büyüdüğü için artık büyük okula gideceğini söyledim bu arada zaten okul yaz tatiline giriyor ardından Ankara'ya teyzelerin yanına ,Teyzesinin düğünü falan derken cok anlamayacagini umuyorum tabi oraya gittiğimizde sorular soracak arkadaşlarını arayacak ama maalesef bir sekilde anlatacağım ....umarım orayı da burası kadar seversiniz Cnm kızım ve oğlum tüm yorgunluğum endişelerim sadece sizin için ......

5 yorum:

  1. dilerim kolay alışır, bursa cok güzel bir şehir, güzel arkadaşlıklar kurar insallah.

    YanıtlaSil
  2. bursa gerçekten güzel bir yer, ama çocuklar için kolay değil alışkanlıkları bırakmak zor oluyor, allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  3. iyi dilekleriniz içim teşekkür ederim herşey güzel olacak inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Cocuklugumla ilgili bir cok seyi cok net hatirladigim icin bu tarz yer ve okul degistirmelerinde aklima gelen bazi seyler

    Bir cocugun bir ortama alismasi 1 yil kadar suruyor.
    Bu cocugun ic ve dis dunyasinda inisli cikisli bir grafige sebep oluyor.
    Ilerleyen yillarda tekrarlanirsa egitim hayatinda etkili olabiliyor.


    Fakat goruyorum ki 20 ay sonra tekrar bir yer degistirmisiniz.Bu da soylediginiz uzere esinizin meslegi geregi ileride yeniden bir degistirme ihtimalini ortaya koyuyor.
    Bundan giderek tekrar tasinma gibi bir durum olursa tavsiyem bir pedagogtan gorus almaniz yonunde.Daha rahat gecisler yapabilmek icin.Aksi halde cocuklar bir kac yer degisikliginden sonra bulunduklari yere baglanmayi birakir ve icine kapanabilir.Bu da cocuklarin buyuduklerinde insanlara olan bagliligini ve guvenini etkiler.
    Lakin birlikte yasanan sorunlari cozdugunuz surece degisik ortamlar cocuklarin gelisimine pozitif yonde etki edecektir.Her gidilen yerden ve insanlardan cocuklar bilgileri kopyalayarak buyuyecektir.Bu da onlarin gelisimine katki saglayacaktir.
    Bundan sonra yer degisikligi olursa ufak bir destek almakta fayda var kisaca.Yeni yerinizde mutluluklar...

    YanıtlaSil
  5. Yazdıklarınıza ben de katılıyorum çevremde aynı durumları yasamış bir cok ornek var biz bununla ilgili destek daha önceki taşınmamızda aldık aslında yine o doğrultuda anlatmaya çalışacağım nil'e tabi o zaman daha küçüktü hersey daha kolay olmuştu Şimdi daha zor olacak yorumlarınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil